fbpx

Revilo

POLITYKA PRYWATNOŚCI

W trosce o prawa użytkowników do prywatności objaśniamy zasady i zakres przetwarzania danych osobowych osób Klientów korzystających ze strony www.revilo.pl, przysługujące im prawa i obowiązki sklepu jako Administratora danych.

1. ADMINISTRATOR STRONY

REVILO Aneta Głąbińska, NIP: 773 236 22 32, ul. Farbiarska 4, 97-200 Tomaszów Mazowiecki info@revilo.pl, Tel. 663-354-091

2. PODSTAWA PRAWNA

Wszystkie dane osobowe gromadzimy oraz przechowujemy zgodnie z przepisami RODO – rozporządzenia Rady Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (Dz.Urz.UE.L Nr 119, str. 1) oraz ustawy z dnia 18 lipca 2002r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną.

3. PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH

Wszystkie dane osobowe zbierane i gromadzone na stronie WWW.revilo.pl są przetwarzane wyłącznie w celach związanych z funkcjonowaniem sklepu i świadczeniem usług w nim oferowanych oraz marketingu.

4. CEL PRZETWARZANIA

Dane osobowe, takie jak: imię, nazwisko, adres dostawy, adres mailowy, numer kontaktowy, a w przypadku firm także numer NIP – Klient podaje dobrowolnie, ale są one niezbędne do :

  • Zarejestrowania się na stronie Sklepu internetowego www.revilo.pl
  • Zawarcia umowy sprzedaży
  • Dostarczenia zamówionego towaru
  • Dokonania rozliczeń
  • Rozpatrzenia reklamacji i zwrotu
  • Korzystania z uprawnień konsumenckich
  • Przesłania newslettera, informacji handlowych i marketingowych
  • Księgowości i podatków

W związku z przetwarzaniem danych osobowych w celach określonych powyżej, dane osobowe mogą zostać udostępniane przez Sklep internetowy innym odbiorcom lub kategoriom odbiorców danych osobowych, którymi mogą być:

  • Firma kurierska
  • Operatorzy płatności
  • Firmy hostingowe (przechowują dane na swoich serwerach)
  • Partnerzy w świadczeniu usług marketingowych
  • Kancelarie prawne
  • Firmy windykacyjne

Nigdy nie przekazujemy danych osobowych , nie sprzedajmey ich ani nie wymieniamy się nimi w celach zarobkowych czy marketingowych. Dane osobowe nie są przekazywane poza granice Unii Europejskiej.

5. PRAWA UŻYTKOWNIKA

Klient, którego dane są przetwarzane ma prawo do:

  • Dostępu do swoich danych w każdej chwili
  • Sprostowania swoich danych osobowych a także do ich uzupełniania jeśli są niekompletne (również samodzielnie przez zakładkę KONTO)
  • Ograniczenia lub wycofania zgody na przetwarzanie swoich danych osobowych
    Całkowitego usunięcia danych osobowych
  • Wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych w celach analitycznych i statystycznych
    Wniesienia skargi do Prezesa Ochrony Danych jeśli uzna, że przetwarzanie jego danych narusza przepisy RODO.

6. OKRES PRZETWARZANIA

Dane osobowe będą przechowywane tak długo jak będziesz aktywnym Klientem. Twoje dane będą przechowywane do momentu usunięcia konta w Sklepie internetowym. Usunięcie konta może nastąpić na żądanie Klienta, ale również w przypadku wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych lub zgłoszenia sprzeciwu co do przetwarzania danych osobowych.

7. BEZPIECZEŃSTWO

Przetwarzając dane osobowe stosujemy najnowocześniejsze środki organizacyjne i techniczne zgodnie z właściwymi przepisami prawa, w tym stosujemy szyfrowane połączenia za pomocą certyfikatu SSL. Dane osobowe gromadzone są z należytą starannością i odpowiednio chronione przed dostępem do nich przez osoby nieupoważnione.

Pliki Cookies

Mając na celu dostosowanie Sklepu internetowego do indywidualnych potrzeb Klientów, strona WWW.revilo.pl korzysta z plików Cookies (ciasteczek). Są to małe pliki testowe zawierające informacje zapisywane przez serwer na komputerze Klienta bądź innym urządzeniu służącym do korzystania z Internetu, umożliwiają korzystanie ze wszystkich funkcji serwisu, nie powodują zmian w ustawieniach Twojego urządzenia.

Cookies sesyjne dotyczą aktywności Klienta podczas określonej sesji przeglądarki i po jej zamknięciu są usuwane. Cookies trwałe pozostają w urządzeniu Klienta i aktywują się kiedy otwierana jest strona Sklepu internetowego. Uzyskane w ten sposób informacje (adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego, dane demograficzne) są wykorzystywane jedynie w celach zapewnienia bezpieczeństwa, celach technicznych związanych z administracją serwera, konfiguracją Sklepu internetowego, celach statystycznych oraz marketingowych.

Użytkownik może samodzielnie i w każdym czasie zmienić ustawienia dotyczące plików Cookies, określając warunki ich przechowywania i uzyskiwania dostępu przez pliki Cookiem do urządzenia użytkownika. Zmiany ustawień użytkownik może dokonać za pomocą ustawień przeglądarki internetowej, w każdej chwili możesz usunąć pliki Cookiem oraz blokować wykorzystanie plików Cookiem w przyszłości.

Wtyczki społecznościowe

Nasza strona internetowa wykorzystuje funkcje różnych serwisów społecznościowych („wtyczki społecznościowe”). Korzystanie z tych funkcji wiąże się z wykorzystywanie plików Cookiem administratorów serwisów społecznościowych takich jak Facebook, Instagram, Pinterest.

Nie mamy wpływu na zakres danych, jakie są pobierane przez serwisy społecznosciowe po kliknięciu odpowiedniego przycisku. Wszelkie informacje podane są w politykach prywatności poszczególnych serwisów społecznościowych. Wykorzystujemy wtyczki następujących serwisów:

Facebook Inc. (WWW.facebook.com , 1601 Willow Road, Menlo Park, CA 94025, USA)
Instagram Inc. (www.instagram.com, 1 Hacker Way Building 14, First Floor Menlo Park, California, USA)
Pinterest Inc. (www.pinterest.com, 550 Brannan Street, San Francisco, CA 94107, USA)

8. NEWSLETTER

Klient ma możliwość subskrybowania naszego newsletter poprzez podanie adresu E-mail I wyrażene zgody na przetwarzanie danych osobowych w celu przesyłania informacji handlowych oraz marketingowych drogą mailową. Poprzez Newsletter informujemy o najnowszych produktach lub promocjach. Klient może w każdym czasie zrezygnować z subskrypcji newslettera klikając link zawarty w otrzymanym newsletterze lub przesyłając wiadomość e-mail na adres info@revilo.pl

9. REGULACJE KOŃCOWE

Jeśli uważasz, ze sklep revilo.pl przetwarza Twoje Dane osobowe w niewłaściwy sposób, możesz się z nami skontaktować . Masz też prawo zgłosić skargę w organie nadzorczym.

W przyszłości może zajść konieczność aktualizacji zasad polityki prywatności o czym natychmiast wszystkich poinformujemy.

Jeśli chcesz dowiedzieć się czegokolwiek więcej na temat naszej polityki prywatności i bezpieczeństwa danych osobowych skontaktuj się z Administratorem drogą mailową info@revilo.pl

TWÓJ KOSZYK

0
Brak produktów w koszyku.
X